Novosti

Tehnička intervencija mjerenja koncentracije amonijaka
Dana, 26.02.2019. u 09:35 sati zaprimljena je dojava o neugodnom mirisu po amonijaku u obiteljskoj kući u Trnovcu . Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa vatrogascem. Uz pomoć eksploziometra i opreme, na mjestu je izmjerena koncentracija amonijaka koja je bila ispod opasnih vrijednosti. Obzirom da izmjerene koncentracije nisu opasne, nisu poduzimane dodatne mjere. Intervencija je završila u 10:21 sati.
Posted on 27 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 25.02.2019. u 13:42 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori trava i suho raslinje na površini od 3 ha. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak 2500 l vode.

Posted on 26 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje stana, zatvaranje vode

Dana 25.02.2019. u 07:55 sati zaprimili smo dojavu, da je potrebno otvoriti vrata stana u Zagrebačkoj ulici broj 86 u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Pred ulazom nas je dočekao predstavnik stanara zgrade i rekao nam da pušta voda u stanu. Vrata smo otvorili trganjem cilindra i zatvorili vodu na ventilu. Došlo do puknuća fleksibilnog crijeva na bojleru za toplu vodu. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije.

Posted on 26 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – zatvaranje vode

Dana 21.02.2019. u 18:42h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da u dućanu "Špar" u ulici V. Međerala 2a,Varaždin sa stropa curi voda, te da su im poplavljeni frižideri. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i Auto ljestvom te 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije Navalna grupa pristupila je sa osobljem "Špara" isključivanju struje koja se odnosi na odjel gdje su se nalazili poplavljeni frižideri dok je Vodna grupa krenula u pretraživanje stana u kojem je došlo do curenja vode. Na posljetku smo pronašli stan u kojem curi vode te smo istu zatvorili na vodomjeru koji se nalazio u hodniku,a prilikom čega se smanjio i intenzitet curenja vode u dućanu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU - Varaždinske i djelatnici Varkoma. Nakon što smo izvršili pospremu vratili smo se u postrojbu.

Posted on 26 02 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video