Novosti

Požar otvorenog prostora
Dana, 18.02.2019. u 13:35 sati izašli smo na intervenciju požara otvorenog prostora u Harambašićevu ulicu u Varaždinu. Na intervenciju je upućena Z10 sa tri djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije zatečen je požar trave i niskog raslinja prilikom čega je već izgorjela dosta velika površina. U požaru je do našeg dolaska već izgorjelo 100tinjak mladih borova posađenih na plantaži. Uz pomoć vitla za brzu navalu požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje. Za potpuno gašenje požara opožarene površine od cca 5hA utrošeno je 2000 litara vode. Na mjestu intervencije bili su nazočni djelatnici PP varaždin. Intervencija je završila u 14:27 sati.
Posted on 19 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 17.02.2018. u 15:34 sati primili smo dojavu o požaru otvorenog prostora kod Bombellesove ceste u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da gori trava i nisko raslinje na površini od 1 ha te je zatražena pomoć. Upućeno je još jedno vozilo sa tri vatrogasca. Požar je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu i naprtnjača uz utrošak od 2000 litara vode.

Posted on 18 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 17.02.2018. u 15:29 sati primili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Grabanicama u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da gori trava na površini od 1 ha te je došlo do zapaljenja kabla na dalekovodu koji se od posljednjeg dalekovoda spuštao u zemlju. Kabel je pogašen uz pomoć S-9 aparata, a trava je ugašena uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak od 1500 litara vode. Pričekali smo djelatnike Elektre te smo se po njihovom dolasku vratili u postrojbu.

Posted on 18 02 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar rashladne vitrine KTC

Dana 17.02.2019 u 12:31 sati po dojavi preko centra 112 i uključenoj vatrodojavi, izašli smo na požar u KTC Varaždin u Gospodarsku ulicu broj 3. Izašli smo sa navalnim vozilom i 6 djelatnika. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da se zapalila rashladna vitrina koju su djelatnici već pokušali ugasiti sa dva S-6 aparata.. Isključena je struja u tom dijelu objekta. Po isključenju struje odmah je došlo do gašenja požara na vitrini. Mi smo još jednom sve provjerili termo kamerom, utvrdili da nema opasnosti te se vratili u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici KTC-a i policija.

Posted on 18 02 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video