Novosti

Požar osobnog automobila

Dana 18.01.2018. došlo je do požara na osobnom automobilu, na parkiralištu trgovačkog centra LIDL Varaždin, izašli smo na intervenciju s Z-01 i šest vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da gori prednji dio vozila i da je vlasnik pokušao ugasiti požar sa "S" aparatom ali bezuspješno. Pristupili smo gašenju požara s vitlom za brzu navalu, lokalizirali za nekoliklo minuta i u konačnici ugasili, uz utrošak cca 2000 litara vode. Nakon gašenja vozila izvršeno je pranje parkirališta i povratak u postrojbu. Nazočni: 2 policijska službenika

Posted on 21 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Prometna nezgoda
Dana 17.01.2019. u 17:28 sati nakon zaprimljene dojave o prometnoj nezgodi u Turčinu na semaforima, na intervenciju je upućeno NV i TV sa 8 vatrogasaca. Na mjestu intervencije zatečena su dva osobna vozila koja su bila uključena u prometnu nezgodu. U jednom od vozila nalazila se osoba (vozač) koja nije mogla sama izaći, već je uz pomoć hidrauličkih alata oslobođena i predana djelatnicima ZHM. U drugom osobnom vozilu bila su četiri putnika koji su sami napustili vozilo, a ozlijede će im se okvalificirati naknadno. Na mjestu intervencije bili su nazočni djelatnici PP varaždin sa dvije patrole i dvoja ekipe HMP iz Varaždina. Nakon što su vozila osigurana intervencija je uspješno privedena kraju u 18:14 sati. Na mjestu intervencije ostali su dežurati vatrogasci DVD-a Kneginec Gornji.
Posted on 18 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Prometna nezgoda
Dana 17.01.2019. u 06:59 sati, nakon zaprimljene dojave o prometnoj nesreći na prometnici od Varaždinskog groblja prema Novoj Vesi, na intervenciju su upućena dva vozila sa 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije, nedaleko od objekta skladišta „Varaždinsko povrće“ zatečeno je osobno vozilo prevrnuto na krov iz kojeg su do našeg dolaska već izašla tri putnika. Jednom od putnika, zbog žaljenja na bolove od strane djelatnika HMP pružena je liječnička pomoć. Obzirom da nije bilo potrebe za našim djelovanjem, uslijedio je povratak u postrojbu. Intervencija je završila u 07:25 sati.
Posted on 18 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje vrata kuće
Dana 11.01.2019. u 15:33 h, po dojavi Martinec Branka,izašli smo na tehničku intervenciju otavaranje vrata kuće u Črnec Biškupečki br. 16. Uz prisustvo vlasnika, vrata smo otvorili pomoću alata bez oštećenja. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.
Posted on 14 01 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video