Novosti

Požar skladišta
Dana, 09.01.2019. godine u 17:58 sati zaprimljena je dojava o eksploziji u jednoj od hala u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru plastičnih materijala u zatvorenom prostoru dimenzija 25 x 8 x 4 m koji je već u razbuktaloj fazi. Istovremeno se od VOC-a traži pomoć u vodi. Na mjesto intervencije upućeni su DVD Kučan Gornji i DVD Biškupec. Na intervenciju su prisutni djelatnici HEP-a i Termoplina te policije. Po završetku intervencije izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu. Interverncija je završena u 20:08 sati.
Posted on 11 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar nadstrešnice

Dana 07.01.2019. u 04:59 sati, zaprimljena je dojava o požaru nadstrešnice u Biškupcu. Na intervenciju su upućena dva vozila sa 9 vatrogasaca. Požar nadstrešnice nad roštiljem i uskladištenih ogrjevnih drva vrlo brzo je ugašen uz pomoć dva mlaza vode. Prisebnošću vlasnika i polijevanjem krovišta nadstrešnice sa vrtnim crijevom do našeg dolaska, spriječeno je širenje požara na garažu u nastavku. Na intervenciji su sudjelovali i vatrogasci iz DVD-a Biškupec sa navalnim vozilom i 4 vatrogasca i PP varaždin. Za gašenje je utrošeno cca 1200 l vode. Intervencija je završila u 05:56 sati.

Posted on 07 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar kontenjera za smeće

Dana 07.01.2019. u 03:40 sati, nakon zaprimljene dojave o požaru kontejnera za smeće, u ulici Stanka Vraza 10, Varaždin, na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 2 vatrogasca. Požar metalnog kontejnera ugašen je unutar par minuta, za što je utrošeno stotinjak litara vode. Na mjestu intervencije nazočni su bili i djelatnici PP Varaždin. Intervencija je završila u 04:05 sati.

Posted on 07 01 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar osobnog vozila i garaže

Dana 05.01.2019. u 09:58h zaprimili smo dojavu da je došlo do požara osobnog vozila i garaže u ulici V. Nazora 115,D. Ladanje, općina Maruševec. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom i Auto cisternom te 8 vatrogasaca. Do našeg dolaska sa gašenjem su započeli pripadnici DVD – a Vinica, D. Ladanje i Maruševec koji su i uspješno ugasili požar na vozilu,dok smo im mi pomogli sa izvlačenjem vozila van iz garaže uz pomoć traktora kako bi mogli izvršiti odimljavanje te pretražiti i pregledat garažu i potkrovlje uz pomoć termokamere. Pošto nije bilo opasnosti od ponavljanja požara vratili smo se u postrojbu,a na mjestu intervencije ostali su pripadnici DVD – a Vinica, D. Ladanje i Maruševec.

Posted on 07 01 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video