Novosti

Požar kontejnera za smeće

Dana 21.12.2018 u 21:22 sati, zaprimljena je dojava o požaru kontejnera za smeće u Aleji kralja Zvonimira broj 6 u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto utvrđeno je da gori smeće u metalnom kontejneru, koje smo pogasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošak 100 litara vode. Intervencija je završila u 21:48 sati.

Posted on 24 12 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar stambenog objekta
Dana 16.12.2018. u 11:04, nakon zaprimljene dojave o požaru u obiteljskoj kući u Turčinu, na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa 7 vatrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da se radi početnom požaru u jednoj od prostorija. Požar je lokaliziran unutar par minuta za što je utrošeno stotinjak litara vode. Na mjestu intervencije nazočni su bili i vatrogasci iz DVD-a Kneginec Gornji koji su ostali na požarištu i izvršili potpunu sanaciju požara. Intervencija je završila u 11:35 sati
Posted on 17 12 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar stambenog objekta
Dana 15.12.2018. u 16:36 sati zaprimili smo dojavu o požaru krovišta stambenog objekta u Jalžabetu, Vinogradska ulica broj 3. Na intervenciju smo krenuli sa navalnim vozilom i šest vatrogasaca, a istodobno je upućen i DVD Jalžabet. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da je došlo do požara na dijelu krovišta gdje je izlazio dimnjak od kamina. Uz pomoć ljestve popeli smo se na krov kuće i prigušili požar sa S aparatom za gašenje požara. Zatim smo maknuli crijep u tom dijelu krova, te motornom pilom izrezali grede i daske koje su bile zahvaćene požarom. Kad smo sve provjerili i više nije bilo opasnosti od ponovnog zapaljenja vratili smo se u postrojbu. Na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Jalžabet sa navalnim vozilom.
Posted on 17 12 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-spašavanje psa

Dana 11.12.2018. u 21:23 sati, po dojavi Centra 112 izašli smo na tehničku intervenciju spašavanja psa koji je zaglavio u dvorišnoj ogradi obiteljske kuće u ulici Vjekoslava Rosenberg-Ružića 25 u Varaždinu.Na intervenciju smo izašli sa malim tehničkim vozilom i tri vatrogasca. Psa smo spasili upotrebom baterijskog hidrauličkog alata tako da smo razmaknuli željezne šipke dvorišne ograde.

Posted on 12 12 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video