Novosti

Požar kuće
Dana 12.08.2018. u 16:38 h zaprimili smo dojavu o požaru kuće u Sračincu, Varaždinska 50. Na intervenciju smo izašli navalnim vozilom i auto cisternom te 7 vatrogasaca. Do našeg dolaska na mjesto intervencije,ukućani i susjedi uspjeli su lokalizirati požar ,gorjela je kutija s antenskim kablovima, stolica na terasi i vanjska ovojnica kuće a mi smo dovršili gašenje brentačom uz utrošak od 20 L vode. Nakon što smo izvršili pregled termo kamerom i ustanovili da nema više opasnosti vratili smo se u postrojbu. Mjesto intervencije ostali su osiguravati djelatnici policije i vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski.
Posted on 13 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - otvaranje stana
Dana 12.08.2018. u 11:14 h zaprimili smo dojavu o potrebi otvaranje stana u Trakošćanskoj ulici,Varaždin. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo i tri vatrogasca. Na mjestu intervencije dočekao nas je dojavitelj, nečak osobe za koju se pretpostavlja da je u kući. U prisutnosti djelatnika policije nasilno smo otvorili dvorišna vrata i vrata kuće. Djelatnici policije pretražili su kuću no vlasnik nije pronađen. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.
Posted on 13 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora
Dana 07.08.2018. zaprimili smo dojavu da je došlo do požara otvorenog prostora između Optujske ulice u Varaždinu i Hrašćice. Požar površine oko 1 ha smo pogasili pomoću ~2500 l vode. Nakon intervencije smo se vratili u postrojbu.
Posted on 08 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – uklanjanje srušenog stabla
Dana 06.08.2018 u 19:59 sati zaprimljena je dojava iz PU-Varaždinske da se srušilo stablo na osobni automobil u Milčetićevoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i 3 djelatnika. Dolaskom na mjesto zatečeno je srušeno stablo koje je palo na cestu i dijelom na osobni automobil koji je bio parkiran pokraj. Stablo smo izrezali uz pomoć motornih pila te ga uklonili sa prometnice. Nakon toga izvršili smo pospremu i vratili se u postrojbu. Na mjestu su bili djelatnici PU – Varaždinske.
Posted on 07 08 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video