Novosti

Požar gospodarskoga objekta - kokošinjca
Dana 05.08.2018. u 22:11h zaprimili smo dojavu od gđe. Gužvinec E. da je došlo do požara gospodarskog objekta – kokošinjac u ulici A. Augustinčića 12, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i 6 vatrogasaca. Do našeg dolaska vlasnik kuće g. D. Petak započeo je gašenje preko vrtnog crijeva za zalijevanje. Požar smo u potpunosti ugasili preko vitla za brzu navalu te potrošili 500l vode. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.
Posted on 06 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar građevinskog kontejnera
Dana 05.08.2018 u 15:05 sati, izašli smo na požar građevinskog kontejnera koji se nalazio u krugu željezničkog kolodvora u ulici V. Novaka u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom, autocisternom te osam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto zatečen je kontejner koji je bio dijelom u plamenu i na prozor je izlazio gusti dim. Dežurni djelatnici HŽ-a već su pokušali ugasiti požar sa S aparatima. Mi smo uz pomoć razvalnog alata otvorili vrata te ubrzo ugasili požar. Za gašenje je utrošeno 400 litara vode. Zatim smo sve provjerili i izvršili pospremu te se vratili u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije.
Posted on 06 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar skladišta
Dana 03.08.2018. u 18:05 sati zaprimljena je dojava o požaru skladišta kartona u Ivancu na koju je izašao DVD Ivanec i tražio je ispomoć u vodi na kotačima. Na intervenciju je upućena autocisterna sa tri djelatnika. Do lokalizacije požara, oko 20 sati slijedi povratak u postrojbu. Također je na požarište prevezeno 20 boca sa zrakom za potrebe unutarnje navale. Naša pomoć završila je u 20:25 sati.
Posted on 06 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje stana
Dana 01.08.2018. u 20:58h zaprimili smo dojavu od g. Rojc D. da je u ulici J. Jurkovića 23 u Varaždinu potrebno otvoriti vrata na stanu te da se unutra nalazi unesrećena osoba. Na tehničku intervenciju otvaranja stana izašli smo sa tehničkim vozilom i dva vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekala nas je vlasnica stana, sestra osobe koja se nalazila u stanu, te djelatnici HMP Varaždin. Vrata smo otvorili na način da smo uz pomoć razvalnog alata slomili cilindar na bravi. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.
Posted on 02 08 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video