Novosti

Tehnička interevencija - otvaranje stana
Dana 01.08.2018. u 12:29 h zaprimljena je dojava od HMP da je u ulici Josipa Kozarca br. 26b u Varaždinu, potrebno otvoriti vrata stana u kojem se nalazi starija osoba. Izašli smo sa tehničkim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto, osoba je uspjela sama otvoriti vrata te su ju preuzeli djelatnici HMP, a mi smo se vratili u postrojbu.
Posted on 02 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - ispiranje ceste
Dana 01.08.2018 u 11:17 zaprimljena je dojava od PU – Varaždinske da je došlo do prevrnuća teretnog vozila koje je prevozilo zemlju na istočnoj obilaznici kod Turčina. Dolaskom na mjesto vozilo je bilo na boku te je na cesti bio prosut teret - zemlja koji je prevozio. Došlo je do izlijevanja manje količine goriva koje je sanirao PZC Varaždin sa upijačima. Mi smo osiguravali mjesto dok teretno vozilo nije stavljeno na kotače i maknut sav teret s prometnice. Na kraju smo oprali cestu i vratili se u postrojbu, a policija je otvorila promet.
Posted on 02 08 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar traktora
Dana 31.07.2018. u 01:54h zaprimili smo dojavu od g. Mlinarić M. da je došlo do požara traktora u poduzeću Vodogradnja d.d.,Međimurska ulici 26b ,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom i Auto-cisternom te 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije traktor marke Torppedo TD 90 06A bio je cijeli zahvaćen plamenom te smo odmah pristupili gašenju uz pomoć vitla za brzu navalu. Nakon što smo ugasili požar, otpojili smo akumulator izvršili pospremu te se vratili u postrojbu. Za gašenje smo utrošili 400l vode. Na mjestu intervencije ostali su djelatnici PU – Varaždinske te djelatnici poduzeća Vodogradnje d.d.
Posted on 31 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora
Dana 28.07.2018. u 10:24h zaprimili smo dojavu od g. Labaš I. da je došlo do požara otvorenog prostora uz zapadnu zaobilaznicu na relaciji Hraščica – Gojanec. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. Do požara je došlo na divljem odlagalištu otpada, opožarena površina je bila cca 100m2,a požar smo ugasili preko vitla za brzu navalu i potrošili 2400l vode. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.
Posted on 30 07 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video