Novosti

Spašavanje papige

Dana 24.07.2018. u 6:00 izašli smo na intervenciju spašavanja odbjegle papige u Gornji Kućan. Na intervenciju smo izašli s dva djelatnika s autoljestvom. Po dolasku na intervenciju utvrđeno je da se papiga nalazi na starom orahu te je skinuta pomoću autoljestve. Nakon intervencije vratili smo se u postrojbu.

Posted on 24 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar kuhinje

Dana 23.07.2018. u 12:19 h na poziv gospođe Ozimec u ulici Krešimira Filića 6,Varaždin izašli smo na požar kuće. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i auto cisterna sa sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja uočili smo požar kuhinje u prizemnoj obiteljskoj kući te nakon kratkog vremena i ugasili požar upotrebom vitla za brzu navalu uz utrošak vode od cca 50 L. Nakon izvršene ventilacije i pregleda termo kamerom cijelog objekta vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije prisutni djelatnici MUP-a.

Posted on 24 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-spašavanje mačke s drveta
Dana 22.07.2018. u 18:56h zaprimili smo dojavu od g. Petrić da je u Kolodvorskoj ulici kod broja 13 u Varaždinu potrebno sa bora skinuti mačku. Na intervenciju smo izašli sa auto-ljestvom i dva vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekao nas je dojavitelj,a mačka smo sa drveta skinuli uz pomoć ljestve i košare. Nakon toga izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.
Posted on 23 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-otvaranje stana
Dana 21.07.2018. u 09:42h zaprimili smo dojavu od gđe. Brlek S. da je potrebno otvoriti ulazna vrata na kući,te da se unutra nalaze stanari koji zbog kvara na bravi ne mogu van iz kuće. Na tehničku intervenciju otvaranja stana izašli smo sa Navalnim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije pričekala nas je vlasnica kuće gđa Brlek koja je pristala da uz pomoć alata slomimo cilindar na bravi. Nakon što smo otvorili vrata izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.
Posted on 23 07 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video