Novosti

Tehnička intervencija-otvaranje stana
Dana 21.07.2018. u 09:42h zaprimili smo dojavu od gđe. Brlek S. da je potrebno otvoriti ulazna vrata na kući,te da se unutra nalaze stanari koji zbog kvara na bravi ne mogu van iz kuće. Na tehničku intervenciju otvaranja stana izašli smo sa Navalnim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije pričekala nas je vlasnica kuće gđa Brlek koja je pristala da uz pomoć alata slomimo cilindar na bravi. Nakon što smo otvorili vrata izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.
Posted on 23 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-prometna nezgoda
Dana 21.07.2018., na poziv PU Varaždinske, izašli smo na tehničku intervenciju prometna nezgoda u Optujskoj ulici, Varaždin. Na intervenciju je izašlo malo tehničko vozilo i četiri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da nema ozlijeđenih osoba, otpojili smo akumulator na vozilu te se vratili u postrojbu. Na intervenciji prisutni djelatnici PU Varaždinske i HMP.
Posted on 23 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija- Spašavanje osobe prilikom urušavanja zemlje

Dana 17.07.2018. u 08:29h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je u Sračincu, ulici Kralja Tomislava došlo do urušavanja zemlje na osobu, te da je ista ostala zatrpana. Na tehničku intervenciju spašavanja osobe izašli smo sa Tehničkim i Navalnim vozilom te 8 vatrogasaca. Do našeg dolaska kolege unesrećenog zajedno sa djelatnicima HMP- Varaždin krenuli su sa spašavanjem unesrećenog na način da su mu oslobodili glavu i maknuli zemlju u visini pojasa kako bi mu omogućili disanje. Nakon što smo stigli na mjesto intervencije izvršili smo izvid, osigurali mjesto nesreće te priskočili u pomoć djelatnicima HMP-či na način da smo im pomogli unesrećenog staviti na nosila, izvadili ga iz jame te ga pomogli dopremiti do kola HMP-či. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Posted on 18 07 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar osobnog vozila
Dana 13.07.2018. u 18:20 sati zaprimljena je dojava o požar osobnog vozila na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 4 vatrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da se ne radi o požaru vozila, već da se ugasio motor. Vozilo je uklonjeno s prometnice. Intervencija je završila u 18:42 sati.
Posted on 16 07 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video