Novosti

Tehnička intervencija: spašavanje unesrećene osobe

Dana 09.06.2018. u 12:16 primili smo dojavu od HMP o potrebi spašavanja unesrećene osobe u Varaždinskoj ulici kbr.81 Kučan Donji. Na intervenciju smo izašli sa Z-05,Z-06 i Z-18 te 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije pristigli smo istovremeno s ekipom HMP te smo uočili preminulu stariju osobu. Na navedenu osobu srušila se stropna konstrukcija Na intervenciji prisutni i članovi DVD-a Kučan Gornji.

Posted on 11 06 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija: zatvaranje vode u stanu
Dana 05.06.2018. u 01:48h zaprimili smo dojavu od gđe. M. Halužam da je u stanu u ulici B. Radić 6 u Varaždinu došlo do puknuća pipe na umivaoniku te da nekontrolirano curi voda. Na tehničku intervenciju smo izašli sa malim tehničkim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije u stanu smo zatekli dvije ženske osobe od kojih je jedna na pipi držala ručnik kako bi smanjila curenje vode. Vodu smo zatvorili na način da smo zatvorili ventil za dovod vode do navedene pipe. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili prisutni djelatnici PU – varaždinske.
Posted on 05 06 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostroa
Dana 30.05.2018 u 20:35 sati, izašli smo na požar otvorenog prostora pored jugoistočne zaobilaznice u Poljani Biškupečkoj. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu uz utrošak od 500 litara vode.
Posted on 01 06 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – prometna nezgoda

Dana 29.05.2018. po dojavi PU Varaždin, izašli smo na tehničku intervenciju prometne nezgode u Jurketinec. Na intervenciju je uz navalno i tehničko vozilo JVP, istovremeno upućen i DVD Maruševec. Dolaskom smo utvrdili da se radi o prometnoj nezgodi između osobnog automobila i teretnog vozila, te da su osobe obaju vozila zbrinute od strane HMP. Teretno vozilo bilo je prevrnuto na bok i još uvijek je bilo u pogonu, stoga je dio vatrogasaca djelovao na zaustavljanju rada motora, a dva su vatrogasca istovremeno sprječavala otjecanje prolivenog goriva i ulja u obližnji kanalizacijski otvor. Do dolaska djelatnika ŽUC-a na mjestu intervencije ostalo je malo tehničko vozilo, te kad su oni preuzeli sanaciju prometnice, vratili smo se u postrojbu. Uz djelatnike policije i ŽUC-a, na mjestu je ostao i DVD Maruševec.

Posted on 30 05 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video