Novosti

Tehnička intervencija – spašavanje životinje

Dana 24. 04.2018 u 10:57 primili smo dojavu da je u Varaždinu u Čakovečkoj ulici 12 između rešetaka na uličnim vratima zaglavljen pas. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i pomoću baterijskog hidrauličkog alata razmaknuli šipke na vratima i oslobodili životinju. Nakon toga izvršili smo pospremu i vratili se u postrojbu.

Posted on 25 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar osobnog vozila
Dana 22.04.2018. u 17:30 sati zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila u Hallerovoj aleji u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 6 vatrogasaca. Na mjestu intervencije utvrđeno je da je gašenju već pristupio prolaznik koji je jaknom uspio pogasiti požar u predjelu motora vozila. Požar smo u potpunosti pogasili upotrebom CO 2 aparata, te nije bilo znatnije materijalne štete. Intervencija je završila u 18:00 sati.
Posted on 23 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar u gospodarskom objektu
Dana, 12.04.2018. U 12:20 sati putem vatrodojavnog sustava zaprimljena je dojava o požaru u restoranu KTC u Varaždinu. Na mjesto intervencije upućeno je navalno vozilo sa6 vatrogasaca. Putem do mjesta intervencije javljeno je da su djelatnici već sami uz pomoć aparata za početno gašenje požara ugasili požar, te da je potrebno samo provjetriti prostorije. Požar sušila za ruke u wc-u bio je do našeg dolaska ugašen, a prostorije su uz pomoć ventilatora provjetrene. Intervencija je završila u 12:56 sati.
Posted on 13 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - istjecanje plina
Dana 10.04.2018. u 15:20 zaprimili smo dojavu od PU VŽ o istjecanju plina, u ulici Augusta Cesarca 1,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom , kombiniranim vozilo i 8 vatrogasca. Po dolasku na mjesto intervencije utvrdili smo da se radi o gradilištu s radovima u toku. Izmjerili smo koncentraciju plina eksplozimetrom u zraku no instrumenti nisu davali opasne koncentracije. Prisutni su bili djelatnici Termoplina te su sondirali zemlju kraj plinskog cjevovoda,no tada se i s našim mjernim urađajima mogla očitati niska koncentracija gradskog plina i tek izravno nad zemnim otvorom,a u okolini i dalje su očitanja bila na nuli. Prisutna je bila i policija te voditeljica gradilišta. Dogovoreno je da će djelatnici Termoplina odmah pristupiti saniranju oštećenog cjevovoda no budući da se radi o niskim koncentracijama na mjestu sanacije ostavili smo dežurati kombinirano vozilo s tri vatrogasca,dok se oštećenje ne sanira a navalno vozilo se vratilo u postrojbu.
Posted on 11 04 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video