Novosti

Požar otvorenog prostora

Dana 06.04.2018. izašli smo na požar otvorenog prostora u Optujsku ulicu pokraj TP "Branka". Dolsakom na mjesto događaja otvrđeno je da gori ~20 m2 trave i šikare koje smo pogasili s ~300 l vode. Nakon intervencije vratili smo se u postrojbu.

Posted on 09 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar osobnog vozila
Dana 05.04.2018 u 15:46h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je na benzinskoj postaju Crodux , u ulici P. Miškine, Varaždin došlo do požara osobnog vozila te da iz njega istječe benzin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom,vozilom za akcidente,kombiniranim vozilom i 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vozilo Fiat Punto smo zatekli na parkiralištu poduzeća Gumiimpex gdje nas je pričekala gosp. Kristina F. koja je vozila navedeno vozilo te djelatnici Gumiimpex-a koji su započeli sa početnim gašenjem uz pomoć S aparata,a mi smo nastavili preko vitla za brzu navalu. Otpojili smo akumulator te ustanovili da iz vozila ne istječe benzin već tekućina za hlađenje motora. Nakon što smo završili sa intervencijom vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.
Posted on 06 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar dimnjaka
Dana 02.04.2018. u 15:59h zaprimili smo dojavu da u Črncu Biškupečkom br. 90 gori lamperija u kuhinji. Na intervenciju smo izašli navalnim vozilom,auto cisternom te 9 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije,utvrđeno je da gori dimnjak,koji se proširio na 1m2 lamperije,a koji je dojaviteljica sama uspjela pogasiti. Očistili smo dimnjak ,napravili pregled termo kamerom cijelog objekta te se vratili u postrojbu.
Posted on 03 04 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar gospodarskog objekta

Dana 27.03.2018. u 21:20 sati zaprimili smo dojavu preko centra 112 da je došlo do požara u zgradi Centra Kreativne Industrije, bivša vojarna Pekara u ulici M. P. Miškine 39 u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da je došlo do požara u prostorijama atelier Berga, gdje su se nalazile peći za proizvodnju i pečenje keramike. Započeli smo gašenje požara unutarnjom navalom sa jednim C mlazom vode. Isključena je struja i plin u zgradi. Požar je ubrzo lokaliziran i ugašen, a za što je utrošeno 2500 litara vode. Došlo do jakog zadimljenja stubišta i prostora na katu zgrade, te je izvršena ventilacija prostorija nadtlačnim ventilatorom. Kad je sve dobro provjereno vratili smo se u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije. Intervencija je završila u 22:49 sati.

Posted on 28 03 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video