Novosti

Tehnička intervencija otvaranje stana

Dana 27.03.2018. u 15:23h zaprimili smo dojavu od PU-Varaždinske da je u ulici S.Vukovića 1 u Varaždinu potrebno otvoriti vrata od stana te da se unutra nalazi osoba. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i 2 vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekali su nas djelatnici PU - Varaždinske. Vrata smo otvorili uz pomoć montirača. Nakon toga izvršili smo pospremu te se u 15:46h vratili u postrojbu.

Posted on 28 03 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija ispumpavanje vode
Dana 19.03.2018. u 17:33h na dojavu g. I. Labaš izašli smo na tehničku intervenciju ispumpavanje vode u Zagrebačku ulicu, Varaždin, Gradski bazeni Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za prijevoz opreme i jednim vatrogascem. Dolaskom na mjesto započeli smo sa ispumpavanjem vode uz pomoć potopne pumpe i dvije „C“ cijevi. Nakon što smo završili sa ispumpavanjem vratili smo se u postrojbu.
Posted on 20 03 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija- Izvlačenje osobe iz bunara
Dana 19.03.2018.u 12:05h zaprimili smo dojavu od g. A. Horvatić, da je u Jakopovcu, općina Jalžabet nestala starija ženska osoba,te da je u ulici M. Lončara 6, Jakopovec, na bunaru primijećeno da su razmaknute daske i sumnja se da je osoba upala u bunar. Pošto tamošnje DVD-vo nema adekvatnu opremu za spašavanje, na tehničku intervenciju izašli smo sa tehničkim vozilom, zapovjednim vozilom,opremom za spašavanje s visina i dubina te 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekali su nas pripadnici DVD-a Jalžabet te djelatnici PU- Varaždinske. Pošto uz pomoć baterijske svjetiljke nismo sa sigurnošću mogli vidjeti da je na dnu bunara osoba odlučili smo da se uz pomoć „krana“ i opreme za spašavanje „Rollgliss“ spustimo u bunar. Kad smo došli do dna bunara u kojem se nalazila voda uočili smo žensku osobu koju smo uz pomoć pojasa za spašavanje obuhvatili oko pojasa, preko karabina prikopčali za pojas spasioca – vatrogasca te preko „krana“ i vitla izvukli na površinu. Nakon toga izvršili smo pospremu te se u 13:31h vratili u postrojbu.
Posted on 20 03 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje stana

Dana 18.03.2018. u 13:09 h zaprimljena je dojava iz PU-Varaždinske da je u Koprivničkoj ulici br. 6 u Varaždinu, potrebno otvoriti vrata stana u kojem se nalazi starija osoba. Izašli smo sa autoljestvom i 2 vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekali su nas djelatnici PU–Varaždinske. U stan smo ušli uz pomoć autoljestve, preko balkona koji je bio otvoren te otvorili vrata. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Posted on 19 03 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video