Novosti

Požar dimnjaka
Dana 23.02.2018. u 15:11 sati zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u ulici Vide Sokola u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa tri vatrogasca. Čađa u dimnjaku obiteljske kuće izgorjela je do našeg dolaska, te više nije bilo opasnosti za širenje požara na ostatak kuće. Vlasnicima je savjetovano da ne lože u peći do dolaska dimnjačara. Intervencija je završila u 15:53.
Posted on 26 02 2018 by JVP VARAŽDIN
Požar osobnog vozila
Dana 23.02.2018. u 12:55 sati zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila u Ulici braće Radić u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je su gašenju već pristupili prolaznici sa aparatom za početno gašenje požara. Za potpuno gašenje požara utrošeno je 50tak litara vode. Nakon odvajanja akumulatora, vozilo je uklonjeno sa prometnice. Intervencija je završila u 13:29 sati.
Posted on 26 02 2018 by JVP VARAŽDIN
Akcident - prevrtanje auto cisterne
Dana, 23.02.2018. u 08:52 sati zaprimljena je dojava o prevrnuću auto cisterne sa diesel gorivom kod mjesta Slanje. Na intervenciju su odmah upućena 4 vozila sa 10 vatrogasaca. Istovremeno je uzbunjen DVD Varaždinske Toplice. Prema dojavi, prilikom slijetanja cisterne nije bilo unesrećenih. Na mjestu intervencije su zatečeni članovi DVD-a Varaždinske Toplice i djelatnici PP Ludbreg. Nakon pregleda prevrnute cisterne sa diesel gorivom, ustanovljeno je da nema istjecanja goriva iz teretnog vozila, te je mjesto intervencije osigurano postavljanjem signalnih stupića, a promet na prometnici Slanje – Leskovec Toplički privremeno je zatvoren. Nakon što je nakon ponovnog pregleda ustanovljeno da nema istjecanja goriva iz cisterne, od vozača je zaprimljena informacija da iz Zagreba kreće njihova auto dizalica i vozilo koje će izvršiti pretakanje cisterne. Sa mjesta intervencije u Postrojbu su vraćena tri vozila iz JVP Varaždin, a na dežurstvu su ostavljena tri vatrogasca sa kombiniranim vozilom i članovi DVD-a Varaždinske Toplice. Oko 12:40 iz Zagreba je stigla autocisterna i dizalica koji su izvršili pretakanje diesel goriva i izvlačenje. Pretakanje i izvlačenje cisterne trajalo je do 17:40 sati, kada je intervencija i završena.
Posted on 26 02 2018 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - skidanje snijega sa krova
Dana 21.02.2018. u 15:20h zaprimili smo dojavu od g. G. Mihalinec da je potrebno skinuti snijeg sa krova 1. Gimnazije u Varaždinu, P. Preradovića 14. jer prijeti od pada na prolaznike. Na tehnički intervenciju smo izašli sa auto- ljestvom i dva vatrogasca. Na mjestu intervencije pričekali su na s djelatnici PU-Varaždinske koji su regulirali promet dok smo snijeg sa krova uklonili uz pomoć lopate. U 16:35h završili smo sa intervencijom i vratili se u postrojbu.
Posted on 22 02 2018 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video