Novosti

Požar kontejnera za smeće
Dana 20.12.2017. u 00:30 sati zaprimili smo dojavu o požaru kontejnera u ulici I. Režeka u Varaždinu. Na potezu od ulice I. Režeka do Trakošćanske zatekli smo požare više komada kontejnera za smeće. Požare smo ugasili vitlom za brzu navalu. Na intervenciji je bila prisutna policija.
Posted on 20 12 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar dimnjaka

Dana 17.12.2017. u 0:55 sati zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u ulici Franje Horvata Kiša,Varaždin. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa tri vatrogasaca,a po njihovom dolasku i pozivu kako postoji opasnost od proširenja požara na krov kuće izašli smo dodatno sa dva vozila i pet vatrogasaca. Prva grupa izvršila je gašenje samog kamina i dimnjaka s dva vatrogasna aparata S-9 kg. Do dolaska druge grupe postavljena je ljestva rastegača do samog dimnjaka. Pošto se požar uvukao u krovnu konstrukciju,gašenje je izvršeno i aparatom CO2-5 kg. Radi sigurnosti i eventualnog naknadnog širenja požara upotrijebili smo motornu pilu i otvorili otvor u krovu od cca 2m2 te konstrukciju ohladili vodom. Skinuta je cijev i okov dimnjaka te je napravljen detaljan pregled termo kamerom. Pošto nije više bilo opasnosti od požara,otvor na krovu smo prekrili najlonom te se vratili u postrojbu.

Posted on 18 12 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar dva osobna automobila

Dana 12.12.2017. u 23:45h zaprimili smo dojavu od gosp. Ivice Mikulek da je uz zapadnu zaobilaznicu Grada Varaždina - kod Hraščice došlo do požara auta. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i šest vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo da gore dva osobna vozila u čijoj se blizini nalazila drvena kućica. Gašenje smo izvršili na način da smo postavili „B“ prugu sa razdjelnicom i dva „C“ mlaza. Požar smo ugasili bez opasnosti širenja na susjedni objekt. Vlasnici vozila su nepoznati,a za gašenje smo utrošili 2000l vode. Nakon što smo završili sa gašenjem izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu, a na mjestu intervencije su ostali djelatnici PU-varaždinske.

Posted on 13 12 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - uklanjanje crijepa sa krova
Dana 11.12.2017. u 08:46 sati izašli smo na tehničku intervenciju uklanjanja crijepa s kuće,Trg bana Josipa Jelačića u Varaždinu. Prilikom otapanja snijega došlo je do prijetnje pada crijepa s krovišta kuće na prolaznike, te smo sa Z-03 i 2 djelatnika izašli na intervenciju, a opasnost smo uklonili skinuvši crijep s krova. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.
Posted on 12 12 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video