Novosti

Tehnička intervencija – otvaranje stana

Dana 12.08.2019 u 17:52 sati zaprimljena je dojava od strane policije o potrebi otvaranja vrata stana u ulici Ruđera Boškovića 20 u Varaždinu. Uz prisustvo djelatnika policije stan smo otvorili upotrebom razvalnog alata, te se vratili u postrojbu.

Posted on 13 08 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar pilane

Dana 12.08.2019 u 07:23 sati zaprimljena je dojava o požaru u pilani Pečenec u Kapeli Podravskoj. Izašli smo sa navalnim vozilom, auto cisternom i 7 djelatnika. Istodobno su na požar upućeni i DVD Ludbreg, V. Bukovec, M. Bukovec, Kapela P. i DVD Dubovica. Dolaskom na mjesto već su bili prisutni vatrogasci navedenih dobrovoljnih društva koji su gasili požar. Gorjelo je skladište sa drvenom sječkom koja se preko automatiziranog sustava kroz cijev odvodi do druge prostorije u kojoj je peć za loženje. Gasili smo sa 2 C mlaza vode te su još 2 C mlaza korištena za zaštitu ostalih objekata i sprječavanje širenja požara. Napravili smo odimljavanje uz pomoć ventilatora i skidanjem jedne ploče na krovu skladišta. Kad je požar stavljen pod nadzor i više nije bilo opasnosti od širenja mi smo izvršili pospremu te vratili se u postrojbu. Na dežurstvu su ostali vatrogasci DVD Kapela P. te djelatnici policije.

Posted on 13 08 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - izvlačenje osobnog vozila iz kanala
Dana 11.08.2019. u 11:37 sati iz OKC Policijske uprave Varaždinske zaprimljena je dojava o potrebi pomoći oko izvlačenja osobnog automobila koji je završio u Dravskom kanalu u Varaždinu.Na intervenciju izlaze dva djelatnika sa kombiniranim vozilom koji uz pomoć podvodnog kluba „Drava“ kače vozilo i izvlače ga na obalu.Nakon toga vršimo pospremu i vračamo se u postrojbu,intervencija je završila u 13:40 sati.
Posted on 12 08 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – prometna nezgoda

Dana 08.08.2019 u 09:22 sati zaprimljena je dojava iz PU Varaždinske o prometnoj nezgodi na križanju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu. Izašli smo sa navalnim i tehničkim vozilom te 7 djelatnika. Dolaskom na mjesto nezgode u kojem su sudjelovala dva automobila jedan je bio na boku te su u njemu bile tri osobe. Naša intervencija sastojala se u osiguranju mjesta nezgode, te smo pomogli djelatnicima HMP u izvlačenju osoba iz vozila. Kad smo sve provjerili vratili smo se u postrojbu, a na mjestu su ostali djelatnici policije.

Posted on 09 08 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video