Novosti

Požar industrijskog postrojenja

Dana 23.06.2019 u 15:10 sati zaprimili smo dojavu o požaru hale u industrijskom postrojenju Univerzal u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa 4 vozila JVP Varaždin i 8 djelatnika te 7 DVD-a iz sastava Gradske vatrogasne zajednice Varaždin. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar miješanog komunalnog otpada u hangaru površine 50x30m u razbuktaloj fazi. Gašenju smo pristupili vanjskom navalom s 4 C mlaza. Dolaskom DVD-ova obuhvatno smo pristupili gašenju, a djelatnici Univerzala su strojevima otvorili vrata hangara te počeli izvlačiti komunalni otpad iz hangara koji smo ugasili. Na intervenciji je bilo prisutno 7 DVD-a s četrdesetak vatrogasaca, te ukupno 7 vozila JVP Varaždin. Nakon petnajstak minuta požar je stavljen pod kontrolu i ugašen oko 17:30 sati. Na sanaciji požarišta je ostalo jedno vozilo JVP Varaždin s dva vatrogasca i djelatnici Univerzala.

Posted on 26 06 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička – uklanjanje stabla

Dana 23.06.2019 u 10:41 sati zaprimili smo dojavu o srušenom stablu na automobil i nogostup u Slavenskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli smo sa Z -08 i dva djelatnika. Stablo smo ispilili uz pomoć motorne pile, maknuli sa nogostupa i automobila te se vratili u postrojbu.

Posted on 26 06 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – uklanjanje slomljene grane

Dana 22.06.2019 u 19:12 sati zaprimili smo dojavu da je potrebno ukloniti slomljenu granu sa stabla koje prijeti prolaznicima na križanju ulica Kralja Petra Krešimira IV i P. Preradovića. Izašli smo sa Z -03 i dva djelatnika, a granu smo ispilili uz pomoć motorne pile i maknuli sa nogostupa. Izvršena je posprema te smo se vratili u postrojbu.

Posted on 26 06 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – uklanjanje stabla

Dana 22.06.2019. u 15:44h zaprimili smo dojavu od gđe I.L.. da je usred puhanja vjetra došlo do pada stabla na prometnicu, Štosov trg u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije drvo smo ispilili uz pomoć motorne pile. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.

Posted on 26 06 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video