Novosti

Tehnička intervencija - otvaranja vrata

Dana 01.08.2017. po dojavi C 112, izašli smo na tehničku intervenciju u Kratku 1 u Varaždinu. Trebalo je otvoriti vrata pomoću razvalnog alata, te se vratili u postrojbu.

Posted on 02 08 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar ugostiteljskog objekta
Dana 31.07.2017. u 21:22 sata zaprimljena je dojava o požaru ugostiteljskog objekta u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno NV, AC i AIL sa 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radi o požaru zatvorenog prostora sa vidljivim predznacima neventiliranog požara i mogućeg naglog razvoja požara tipa backdraft pa se gašenju pristupilo sa velikim oprezom. Kompletan ugostiteljski objekt bio je iznutra obložen sa pločama od drveta i iverice. Vatrogasci opremljeni sa aparatima za zaštitu dišnih organa izvršili su unutarnju navalu oprezno se krećući kroz prostor i hladeći usijani dim u području stropa. Žarište požara ubrzo je pronađeno i požar je unutar 5 minuta lokaliziran. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na kat objekta, kao i na krovište koje pak je spojeno sa kućama i lokalima u nizu u Šenoinoj ulici. Nakon gašenja požara, izvršena je ventilacija i provjera sa termo kamerom. Za gašenje požara utrošeno je cca 1500 l vode. Intervencija je uspješno završila u 22:41 sati.
Posted on 01 08 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar stambenog objekta
Dana 31.07.2017. po dojavi o eksploziji TV prijemnika u sobi obiteljske kuće u Trnovcu, izlazimo na intervenciju s 3 vozila i 8 djelatnika. Na mjestu intervencije nalazili su se već vatrogasci DVD-a Trnovec. Zajedno s njima pogasili smo požar sobe i izvršili ventilaciju zadimljene kuće. Vatrogasci DVD-a Trnovec ostali su osiguravati mjesto požara.
Posted on 01 08 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora
Dana 30.07.2017. u 17:13 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Žumberačkoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno vozilo sa 4 vatrogasca koji su požar trave i niskog raslinja površine cca 100 m2 vrlo brzo stavili pod kontrolu. Za gašenje je trošeno 200 l vode. Intervencija je završila u 17:36 sati.
Posted on 31 07 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video