Novosti

Tehnička intervemcija-otvaranje stana

Dana, 12.12.2019. iz PP Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi otvaranja stana u Ulici Z. Frankopana 11/2 u Varaždinu. Na intervenciju je upućena auto ljestva sa tri djelatnika. Uz pomoć autoljestve, preko balkona smo ušli u stan gdje je zatečena mrtva osoba koju je zbrinuta od nadležnih službi. Povratak u postrojbu u 22:43 sati.

Posted on 13 12 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar u tvrtci Knauf Insulation
Dana, 09.12.2019. u 04:35 sati iz C112 zaprimljena je dojava o eksploziji sa ozlijeđenim osobama u tvrtci Knauf Insulation u Novom Marofu. Intenzitet eksplozije kao ni broj ozlijeđenih osoba nije bio poznat. Na intervenciju je upućena Z01 i Z16 sa 8 djelatnika. Tijekom vožnje prema mjestu intervencije od VOC-a pokušavamo doznati više detalja i informacija o događaju. Povratnih informacija nema. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo članove DVD-a N. Marof sa dva navalna vozila i 9 vatrogasca koji su već započeli s gašenjem požara koji je nastao u prostoru filtera za otpadnu kamenu vunu. Kontaktiramo voditelja intervencije i doznajemo da je požar pod kontrolom, te da nije bilo klasične eksplozije, već da je jedan od radnika otvaranjem vrata ispustio višak tlaka stvorenog u samom prostoru filtera. Radnik koji je otvorio vrata filtera zbrinuli su djelatnici ZHM, a prema informacijama nije bio teže ozlijeđen. Uz prisutnost zapovjednika DVDG Knauf Insulation obilazimo kanale koji vode od sušare do filtera, a na kojima su članovi DVDG Knauf Insulation već počeli otvarati kontrolna vratašca i provjetravati. Obzirom da nije bilo potrebe za našim djelovanjem vratili smo se u postrojbu.
Posted on 09 12 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje stana

Dana 05.12.2019. u 17:39 sati zaprimili smo dojavu o potrebi spašavanja unesrećene iz kade ,u ulici Zrinskih i Frankopana 21,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilom i dva djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije, otvorili smo vrata razvalivši cilindar da bi djelatnici HMP ušli u stan. Po dolasku djelatnika Policije vratili smo se u postrojbu.

Posted on 06 12 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija- prometna nesreća
Dana 03.12.2019 u 19:37h zaprimili smo dojavu preko Centra 112 da je došlo do prometne nesreće,nalet vlaka na osobno vozilo u Cehovskoj ulici u Varaždinu. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim,Navalnim vozilom i sedam vatrogasaca. Dolskom na mjesto intervencije te izvršenim izvidom Navalno vozilo je vraćeno u postrojbu,a na intervenciji ostaje Malo tehničko vozilo i tri vatrogasca koji su vršili osvjetljivanje mjesta intervencije kako bi djelatnici PU – Varaždinske izvršili očevid. U prometnoj nesreći vozač osobnog vozila marke Volkswagen Golf V na mjestu je preminuo. Nakon što je završio očevid vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici HMP Varaždin te PU – Varaždinske.
Posted on 04 12 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video