Novosti

Tehnička intervencija-prometna nezgoda

Dana 18.05.2017. izašli smo na tehničku intervenciju prometne nesreće u Varaždinu, Kučan Marof,Varaždinska ulica 50. Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo osobno vozilo koje se nalazilo na nogostupu,a pored njega i vozača kojeg su susjedi do našeg dolaska izvadili iz auta. Otpojili smo akumulator na vozilu. Dolaskom hitne pomoći,te zbrinjavanja unesrećene osobe izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu.

Posted on 19 05 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 18.05.2017. izašli smo na požar otvorenog prostora u Zavojnu ulicu 6 ,u krugu Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da gori suho granje površine 10m2. Požar smo pogasili pomoću vitla za brzo gašenje uz utrošak od 400 l vode.

Posted on 19 05 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar u tvornici obuće Viko

Dana 17.05..2017. u 05:28 sati iz C 112 zaprimljena je dojava o požaru tvornice „Obuća VIKO“ u Ulici P. Miškine 57 u Varaždinu. Na intervenciju su odmah upućena tri vozila sa 8 vatrogasaca koji započinju gašenje požara proizvodnog pogona na prvom katu zgrade. Kroz pola sata gasiteljima na terenu priključuju se još 3 Dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada Varaždina (Gojanec, Biškupec, Kućan Gornji) kao i profesionalna vatrogasna postrojba u gospodarstvu Varteks i DVD Trnovec Bartolovečki. Gašeno je sa 8 mlazeva, za što je utrošeno cca 20 m3 vode. Požar je kroz sat vremena uspješno stavljen pod kontrolu, te je spriječeno širenje na ostale proizvodne i skladišne prostore. Uslijedilo je potpuno gašenje i raščišćavanje opožarene hale dimenzija 30x20 metara. U intervenciji je ukupno sudjelovalo 16 vozila sa 41 vatrogascem iz ukupno 6 vatrogasnih postrojbi. Intervencija je završila u 08:50 sati.

Posted on 18 05 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – zatvaranje vode

Dana 13.05.2017. izašli smo na tehničku intervenciju zatvaranja vode u ulici S. Vukovića u Varaždinu. Nakon dolaska na mjesto događaja zatvorili smo glavni ventil dovoda vode za poplavljeni stan te smo se vratili u postrojbu.

Posted on 15 05 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video