Novosti

Tehnička intervencija- spašavanje djeteta iz vozila
Dana 10.06.2019. u 08:56 zaprimili smo dojavu od gđe. N.Č. da je u ulici Hrvatskih branitelja 7 u Varaždinu došlo do samo zaključavanja osobnog vozila marke Audi te je u njemu ostalo zatvoreno dijete. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Malim tehničkim vozilom i dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije pričekala nas je vlasnica vozila. U vozilo smo ušli na način da smo razbili staklo na stražnjim vratima te ih nakon toga otvorili i izvadili dijete iz vozila. Nakon toga vratili smo se u postrojbu.
Posted on 11 06 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-spašavanje djeteta iz vozila
Dana, 24.05.2019., u 17:28 sati zaprimljena je dojava o potrebi spašavanja djeteta iz osobnog vozila koje se Ulici J. Merlića zaključalo u vozilu.. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa tri djelatnika. Na mjestu intervencije zatečena je vlasnica koja je tražila da se na vozilu razbije staklo. Razbijeno je staklo na suvozačevim vratima, a dijete je izbavljeno iz vozila. Intervencija je završila u 17:51 sati.
Posted on 27 05 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar ugostiteljskog objekta
Dana, 24.05.2019. u 09:26 sati zaprimljena je dojava o požaru objekta brze prehrane Doner Kebab u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i autocisterna sa ukupno 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da se radilo o požaru nape koji su do našeg dolaska djelatnici restorana su već sami ugasili uz pomoć S aparata. Uz pomoć termovizijske kamere očitana je dosta visoka temperatura u prostoru kroz koji je cijev prolazila u stropu te je najkritičniji i najtopliji dio cijevi ohlađen sa CO2 aparatom. Prostor kroz koji prolazi ventilacijska cijev dodatno je provjeren sa kamerom prilikom čega je ustanovljeno da temperatura konstantno pada i ne postoji opasnost za ponavljanje požara. Intervencija je završena u 09:59 sati.
Posted on 27 05 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija- uklanjanje stabla

Dana 20.05.2019. u 16:14h zaprimili smo dojavu od g.K.M. da je usred puhanja vjetra došlo do naginjanja drva na osobno vozilo marke BMW u ulici Z. i Frankopana 8. u Varaždinu te da prijeti od pada na vozilo. Na tehničku intervenciju izašli smo sa Navalnim vozilom i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije te uz prisutstvo policije i roditelja od vlasnika vozila drvo smo ispilili uz pomoć motorne pile te omogućili njegovo micanje. Nakon toga vratili smo se u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.

Posted on 21 05 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video