Novosti

Požar stabla
Dana 27.01.2017. u 06:21 sati, u VOC JVP Varaždina zaprimljena je dojava o požaru stabla u Ulici pavleka Miškine na lokaciji stare vojne pekare. Na intervenciju je upućeno vozilo sa dva djelatnika. Staro trulo stablo gorjelo je iznutra, a potpuno gašenje požara nije bilo moguće dok se stablo ne sruši. Rušenje stabla odrađeno je od strane djelatnika „Parkova d.d.“ iz Varaždina. Intervencija je završila u 07:39 sati.
Posted on 30 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-otvaranje stana

Dana 26.01.2017. u 23:07 h izašli smo na intervenciju otvaranja stana u ulicu Zrinskih i Frankopana 11,Varaždin. Budući da su se na stanu nalazila protuprovalna vrata,a nismo bili u mogućnosti ući u stan bez oštećenja,predstavnik stanara je angažirao bravara koji je otvorio vrata.

Posted on 27 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar trafostanice

Dana 25.01.2017. u 01:58 sati, u VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru trafostanice u krugu „stare ljevaonice“ u Fabijanskoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila sa 8 djelatnika. Zbog vrlo gustog dima koji je sukljao iz trafostanice i vjerojatnosti da je trafostanica pod naponom, gašenje je u početku vršeno sa CO2 i prahom. Po dolasku djelatnika dežurne službe HEP-a i potvrde da objekt trafostanice više nije pod naponom, izvršena je unutarnja navala, te je kompletna trafostanica prekrivena CAF- om (komprimiranom zračnom pjenom). Za gašenje je utrošeno 30 kg CO2, 18 kg praha i 20 tak litara pjenila. Intervencija je završena u 03:00 sati.

Posted on 25 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-otvaranje stana
Dana 20.01.2017. u 20:29 sati, iz OKC PP Varaždin zaprimljena je dojava za tehničku intervenciju otvaranja stana u Koprivničkoj ulici 4c u Varaždnu na 4. katu stambene zgrade. U stanu se prema dojavi nalazila ženska osoba koja je navodno prijetila da će uz pomoć plinskih boca raznijeti stan. Obzirom da na uređajima za mjerenje nisu očitavane niti najmanje koncentracije plina, prema dogovoru sa djelatnicima PP varaždin provalili smo u stan u kojem je zatečena ženska osoba, a koja je zbrinuta od strane djelatnika ZHM Varaždinske županije. Na intervenciji su sudjelovala dva vatrogasna vozila i 7 djelatnika JVP Varaždin. Intervencija je završila u 21:01 sati.
Posted on 23 01 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video