Novosti

Požar stana

Dana 16.01.2017. u 20:40 sati zaprimljena je dojava o požaru stana na 4. katu u Ludbreškoj ulici u Varaždinu. Na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila sa 8 vatrogasaca. Srećom, radilo se o zagorjeloj večeri, te osim zadimljenog stana nije bilo veće štete. Intervencija je završila u 20:58 sati.

Posted on 17 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija

Dana 14.01.2017. izašli smo na tehničku intervenciju zatvaranja vode u ulicu Dravska poljana 83 u Varaždinu. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovili smo da je došlo do puknuća pipe. Vodu smo zatvorili na ventilu te se vratili u postrojbu.

Posted on 16 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija-čišćenje prometnice

Dana 13.01.2017. u 16:17 h po dojavi policije izašli smo na tehničku intervenciju-čišćenja prometnice u ulicu Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu . Na intervenciju smo izašli sa tehničkim vozilo i dva djelatnika. Na prometnicu se srušilo stablo uslijed težine snijega. Stablo smo raspili te maknuli s prometnice .

Posted on 16 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar stambenog objekta – doma za odrasle osobe

Dana 10.01.2017. izašli smo na požar tavana u domu za odrasle osobe u Kolodvorskoj ulici 1 u Jalžabetu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom, autocisternom i autoljestvom. Usporedno sa našim izlaskom, na intervenciju su upućeni DVD Jalžabet, a kasnije i DVD Kelemen. Dolaskom na mjesto utvrdili smo da gori krovište navedenog objekta i da su djelatnici doma već započeli evakuaciju osoba. Pomogli smo u evakuaciji preostalih osoba iz objekta, dok je navalna grupa pristupila gašenju unutarnjom navalom kroz tavan. Vodna grupa vršila je istovremeno gašenje sa vanjske strane objekta. Da bi potpuno ugasili požar pristupili smo rezanju dasaka potkrovlja ispod kojeg se nalazila kamena vuna. U gašenju je utrošeno oko 1500 l vode, a tijekom intervencije, svi štićenici doma evakuirani su i zbrinuti bez ozljeda. Na mjestu intervencije nakon našeg odlaska, ostao je dežurati DVD Jalžabet i djelatnici policije.

Posted on 12 01 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video