Novosti

Požar stambenog objekta – doma za odrasle osobe

Dana 10.01.2017. izašli smo na požar tavana u domu za odrasle osobe u Kolodvorskoj ulici 1 u Jalžabetu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom, autocisternom i autoljestvom. Usporedno sa našim izlaskom, na intervenciju su upućeni DVD Jalžabet, a kasnije i DVD Kelemen. Dolaskom na mjesto utvrdili smo da gori krovište navedenog objekta i da su djelatnici doma već započeli evakuaciju osoba. Pomogli smo u evakuaciji preostalih osoba iz objekta, dok je navalna grupa pristupila gašenju unutarnjom navalom kroz tavan. Vodna grupa vršila je istovremeno gašenje sa vanjske strane objekta. Da bi potpuno ugasili požar pristupili smo rezanju dasaka potkrovlja ispod kojeg se nalazila kamena vuna. U gašenju je utrošeno oko 1500 l vode, a tijekom intervencije, svi štićenici doma evakuirani su i zbrinuti bez ozljeda. Na mjestu intervencije nakon našeg odlaska, ostao je dežurati DVD Jalžabet i djelatnici policije.

Posted on 12 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - prometna nezgoda
Dana 09.01.2017.u 14:15 zaprimili smo dojavu centra 112 o izlijetanju vozila s ceste,Trg Matije Gupca 10,Varaždin. Po dolasku smo uočili osobno vozilo u dvorištu na kućnom broju 10 iz kojeg unesrećena osoba nije samostalno mogla izaći već smo joj pomogli pri izlasku. Unesrećenu osobu je zbrinula hitna medicinska pomoć.
Posted on 10 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora
Dana 06.01.2017. izašli smo na požar otvorenog prostora u Radničkoj ulici u Hrašćici. Dolaskom na mjesto utvrdili smo da gori suha trava na površini od oko 4000 m2 koju smo pogasili uz pomoć metlanica.
Posted on 09 01 2017 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora
Dana 06.01.2017. izašli smo na požar otvorenog prostora u Radničkoj ulici u Hrašćici. Dolaskom na mjesto utvrdili smo da gori suha trava na površini od oko 4000 m2 koju smo pogasili uz pomoć metlanica.
Posted on 09 01 2017 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video