Novosti

Tehnička intervencija-čišćenje prometnice
Dana 12.11.2016.na dojavu C112 izašli smo na tehničku intervenciju-uklanjanje stabla s ceste u Hallerovoj aleji u Varaždinu. Stablo smo uklonili pomoću motorne pile i tri djelatnika.
Posted on 14 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – otvaranje vrata
Dana 11.11.2016. na poziv policije izašli smo na tehničku intervenciju otvaranja vrata kuće. Vrata smo otvorili uz pomoć razvalnog alata uz minimalnu štetu. U kući je zatečena mrtva osoba, te su na mjestu događaja ostali djelatnici policije, a mi smo se vratili u postrojbu.
Posted on 14 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Požar stolarske radione
Dana 10.11.2016. po pozivu policije, izašli smo na požar stolarske radione sa navalnim vozilom, autocisternom i 8 vatrogasaca u Sračinec,ulica Kralja Tomislava 7. Vlasnik radione započeo je gašenje vatrogasnim aparatima prije našeg dolaska i uspio je staviti požar pod kontrolu. Mi smo dovršili gašenje aluminijskih panela,s vanjske strane objekta. Napravljen je pregled termo kamerom i utvrdili smo da nema više opasnosti te se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije na dežurstvu je ostao DVD Svibovec Podravski.
Posted on 11 11 2016 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – eksplozija plina

Dana 07.11.2016. po pozivu DVD-a Varaždinske Toplice, koji je prethodno upućen na osiguranje, izašli smo na tehničku intervenciju eksplozije plina u zgradi u ulici Braće Radića 7 u Varaždinskim Toplicama. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo srušenu kuću u kojoj se nalazilo nekoliko stanova. DVD Varaždinske Toplice već je izvukao dvoje stanara iz srušene kuće, dok su djelatnici Termoplina prethodno isključili dovod plina. Naša intervencija sastojala se u pretraživanju ruševine sve do saznanja da su svi stanari navedene zgrade van objekta. Usporedno s pretraživanjem vršeno je i mjerenje koncentracije plina u objektu i okolici. U eksploziji su ozlijeđene četiri osobe koje je preuzela hitna pomoć, dok je jedna osoba smrtno stradala. Nakon našeg odlaska na intervenciji su ostali članovi DVD-a Varaždinske Toplice i djelatnici policije.

Posted on 09 11 2016 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video