Novosti

Požar otvorenog prostora
Dana 28.04.2019. u 15:55h zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora uz JZ obilaznicu u Varaždinu na relaciji Hraščica – Gojanec. Na intervenciju smo izašli sa vozilom za gašenje šumskih požara i dva vatrogasca. Požar smo ugasili uz pomoć vitla za brzu navalu i utrošili 2000 l vode. Opožarena površina iznosi cca 10 000m2. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PU – Varaždinske.
Posted on 29 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija nalet vlaka na osobni automobil
Dana, 23.04.2019. u 0947 sati zaprimljena je dojava o prometnu nesreći naleta vlaka na osobno vozilo u Jalžabetu. Na intervenciju je upućeno navalno i tehničko vozilo sa 7 djelatnika. Na mjestu intervencije do našeg dolaska već su bili vatrogasci iz DVD-a Jalžabet i djelatnici ZHM. Vlak je bočno naletio na osobno vozilo sa suvozačeve strane i gurao ga 50-tak metara po pruzi u smjeru Varaždina. Vozač je bio pri svjesti, a izvučen iz vozila kroz prva lijeva vrata, koja su prilikom nesreće ostala neoštećena, a zbrinuli su ga djelatnici ZHM.
Posted on 24 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija otvaranja stana
Dana, 23.04.2019. 08 54 sati izašli smo na tehničku intervenciju otvaranja stana na Trgu Kralja Petra Svačića u Varaždinu u kojem je bila starija ženska osoba. Na intervenciju je upućeno tehničko vzilo sa tri djelatnika. Na mjestu intervencije dočekao nas je vlasnik stana. Obzirom da su vrata bila od PVC-a, a vlasnik je izjavio da su protuprovalna, na mjesto intervencije pozvana je auto ljestva. U međuvremenu na mjesto intervencije na poziv vlasnika dolazi bravar koji je vrata otvorio. U stanu se nalazila starija ženska osoba koja se nije osjećala dobro te su ju preuzeli djelatnici ZHM. Intervencija završila u 09:23 sati.
Posted on 24 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar stambenog objekta

Dana 22.04.2019 u 14:52 sati zaprimljena je dojava o požaru kuće u Osječkoj ulici broj 13 u Varaždinu. Izašli smo sa navalnim vozilom, autocisternom, autoljestvom i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto, vlasnik stana je već uspio uz pomoć susjeda ugasiti požar koji se je dogodio u kuhinji kuće. Zapalilo se ulje na štednjaku koje se proširilo na napu i kuhinjski element. Vlasniku stana je bilo loše jer se nadisao dima pa je pozvana HMP. Otvorili smo prozore, prozračili i provjerili sve prostorije da ne bi došlo do širenja požara, te je zatvoren plin i isključena el. struja. Kad smo sve dobro provjerili vratili smo se u postrojbu. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije.

Posted on 23 04 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video