Novosti

Požar stambenog objekta

Dana 22.04.2019 u 14:52 sati zaprimljena je dojava o požaru kuće u Osječkoj ulici broj 13 u Varaždinu. Izašli smo sa navalnim vozilom, autocisternom, autoljestvom i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto, vlasnik stana je već uspio uz pomoć susjeda ugasiti požar koji se je dogodio u kuhinji kuće. Zapalilo se ulje na štednjaku koje se proširilo na napu i kuhinjski element. Vlasniku stana je bilo loše jer se nadisao dima pa je pozvana HMP. Otvorili smo prozore, prozračili i provjerili sve prostorije da ne bi došlo do širenja požara, te je zatvoren plin i isključena el. struja. Kad smo sve dobro provjerili vratili smo se u postrojbu. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije.

Posted on 23 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar gospodarskog objekta

Dana 15.04.2019. u 03:46 sati izašli smo na intervenciju požara gospodarskog objekta u Sračinec, Ribnjak 8. Na intervenciju smo izašli navalnim vozilom,auto cisternom i auto ljestvom te 9 vatrogasaca. Požar objekta od 40 m2 ugasili smo pomoću vitla za brzo gašenje i 2 „C“ mlaza vode uz utrošak od cca 3000 L vode. Na intervenciji su bili prisutni djelatnici policije i članovi DVD-a Svibovec Podravski koji su ostali na osiguranju požarišta. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.

Posted on 15 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija - spašavanje mačka
Dana 09.04.2019. izašli smo na tehničku intervenciju spašavanje mačka s krova u Optujskoj ulici br. 18, Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Ljestvom rastegačom i kukačom našli smo mačka na krovu obiteljske kuće i predali ga vlasnicima te se vratili u postrojbu.
Posted on 10 04 2019 by JVP VARAŽDIN
Izvid
Dana 05.04.2019. u 13:00 sati uključena je vatrodojava škole T.Špoljar ,na adresi J.Križanića 33 u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno zapovjedno vozilo,navalno vozilo i auto cisterna te 9 djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da požara nema i naknadnim ispitivanjem eksplozimetrom nije utvrđena prisutnost opasnih plinova. Nakon pospreme vratili smo se u postrojbu.
Posted on 08 04 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video