Novosti

Požar kuće
Dana 28.03.2019. u 14:44 zaprimljena je dojava o požaru kuće u Ivanečkoj 14,Varaždin. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom,auto cisternom i auto ljestvom te 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije naišli smo na dim,koji je izlazio kroz prozore obiteljske kuće. Pošto je vlasnica kuće uspjela ugasiti požar nije bilo potrebe za gašenjem te smo upotrebom ventilatora provjetrili cijelu kuću. Termo kamerom smo napravili pregled te se nakon pospreme vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su prisutni pripadnici Policije i Hitne medicinske pomoći.
Posted on 29 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 24.03.2019. u 14:16 sati, izašli smo na požar otvorenog prostora, na Motičnjak u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto zatečeno je opožareno područje suhe trave i granja na površini od 15000 m². Požar smo ugasili pomoću dva „C“ mlaza te utrošak od 2000 litara vode. Nakon pospreme vratili smo se vratili u postrojbu

Posted on 25 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana, 22.03.2019. u 13:33 sati, zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod udruge SPAS u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno je šumsko vozilo sa dva djelatnika. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo mušku osobu koja je vršila kontrolirano spaljivanje koje nije prijavljeno. Na povratku u postrojbu na dva mjesta zatečen je požar niskog raslinja u razvoju koji smo odmah ugasili. Za gašenje je utrošeno cca 500 litara vode. Intervencija je završena u 14:19 sati.

Posted on 25 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana, 22.03. 2019. godine, u 12:30 sati iz OKC-a PP varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na Trgu Pavla Štosa u Varaždinu. Na intervenciju je upućeno šumsko vozilo sa dva djelatnika. Dolaskom do mjesta gdje je gorjelo, ustanovljeno je da se ne radi o trgu Pavla Štosa, već o predjelu preko rijeke Drave iza udruge Spas. Gorjelo je nisko raslinje i hrpa otpada, guma i ploča na površini od cca 60x40 metara. Požar je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu, a utrošeno je cca 1500 litara vode. Intervencija je završila u 13:30 sati.

Posted on 25 03 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video