Novosti

Požar kuće (kuhinje) Beletinec

Dana 16.03 2019.u 10:04h zaprimili smo dojavu od g. T. A. da je došlo do požara kuće (požar kuhinje u podrumu) u Vinogradskoj ulici br1, Beletinec, općina Sv. Ilija. Na intervenciju smo izašli sa Navalnim vozilom Auto cisternom i 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo DVD – Beletinec –Krušljevec koji su započeli sa odimljavanjem prostora. Dolaskom na mjesto intervencije isključili smo struju te izvršili unutarnju navalu,požar ugasili preko vitla za brzu navalu i započeli sa aktivnom ventilacijom uz pomoć ventilatora. Nakon toga izvršili smo pregled prostora uz pomoć termo kamere,pregledali dimnjak te potom ustanovili da nema opasnosti od ponovnog požara,izvršili pospremu te se vratili u postrojbu. Za gašenje smo utrošili cca 50l vode. Na mjestu intervencije ostali su članovi DVD – a Sv. Ilija i DVD – a Beletinec- Krušljevec.

Posted on 18 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar otvorenog prostora

Dana 15.03.2019. izašli smo na požar trave na otvorenom prostoru u Zagrebačku ulicu Varaždin kod Plitvice s Z-10 i dva djelatnika. Gorjela je trava na površini od 100 m kvadratnih koju smo pogasili metlanicama.

Posted on 18 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Požar drvene kućice

Dana 15.03.2019. na poziv iz OKC Pu Varaždinske da kod pročistača otpadnih voda prema odmorištu Aquacity gori drvena kućica, izašli smo na intervenciju s Z-01, Z-02 i sedam djelatnika. Dolaskom na mjesto događaja zatekli smo drvenu nadstrešnicu-kućicu u plamenu, već dobrim dijelom izgorjelu. Požar smo pogasili preko vitla za brzo gašenje uz utrošak od 1000 l vode. Vlasnik objekta je nepoznat.

Posted on 18 03 2019 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – ispiranje kolnika
Dana 15.03.2019. izašli smo na tehničku intervenciju ispiranja kolnika nakon prometne nezgode u ulici Tome Blažeka u Varaždinu. Na intervenciju smo izašli sa navalnim vozilom i dva vatrogasca. U ispiranju kolnika utrošeno je oko 500 l vode.
Posted on 15 03 2019 by JVP VARAŽDIN

<< Previous Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video