Novosti

Požar napuštenog objekta
Dana 07.02.2016. izašli smo na dojavu o požaru napuštenog objekta bivše tvornice „22 decembar“ u ulici Vladimira Gortana u Varaždinu. Dolaskom smo utvrdili da se radi o požaru gume koju je netko bacio na balkon navedenog objekta. Na balkon smo se popeli uz pomoć ljestve sastavljače, te gumu pogasili vitlom za brzu navalu pri čemu smo utrošili oko 200 l vode.
Posted on 08 02 2016 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija otvaranja vrata

Dana 04.02.2016. po pozivu hitne medicinske pomoći, izašli smo na tehničku intervenciju otvaranja vrata u Graberje 19 u Varaždinu. Našim dolaskom ustanovili smo da su djelatnici hitne pomoći uspjeli otvoriti vrata kupaonice iza kojih je bila unesrećena osoba. Pomogli smo unesrećenu osobu iznesti iz kupaonice i staviti je u vozilo hitne medicinske pomoći.

Posted on 05 02 2016 by JVP VARAŽDIN
Izvid
Dana 03.02.2016. godine , zaprimili smo dojavu o neobičnom mirisu u ulici Ivana Severa, Varaždin. Prema riječima dojavitelja osjeća se miris klora pri prolasku ulicom, koji je blag ali specifičan. Sa mjernim uređajem mjerena je koncentracija u cijeloj ulici, no nisu zabilježene koncentracije klora , a niti moguće eksplozivne koncentracije drugih opasnih tvari pa smo se vratili u postrojbu.
Posted on 04 02 2016 by JVP VARAŽDIN
Požar kuće
U večernjim satima 01.02.2016. došlo je do eksplozije zemnog plina u kući u Svetom Iliji, Kružna ulica. Intervenciju gašenja su započeli članovi DVD-a Sveti Ilija, a mi smo zatvorili plin na glavnom vodu te pogasili prizemlje i podrum s dva mlaza vode uz utrošak oko 1500L vode. Nakon uspješne akcije gašenja i provjere termovizijskom kamerom mi smo se vratili u postrojbu, a članovi DVD-a su ostali dežurati na mjestu događaja.
Posted on 02 02 2016 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video