Novosti

Požar stambenog objekta

Dana, 24.11.2015, u 01:08 sati izašli smo na požar dimnjaka u ulicu V. Nazora 12. Dojavitelj je osobno došao u JVP reći da misli da mu gori dimnjak. Već kroz prozor operativnog centra mogla se vidjeti velika količina dima koja izlazi iz zgrade na navedenoj adresi. Izašli smo sa navanim vozilom i autocisternom te 8 djelatnika. Na mjestu intervencije zatekli smo kompletan prvi kat zgrade iz 1870. godine u dimu, a u jednom dijelu nazirao se otvoreni plamen. Izvršena je unutarnja navala preko stubišta i vanjska navala preko krova naslanjajućeg objekta. Obzirom da smo baratali informacijom da su svi napustili zgradu započeli smo sa gašenjem. U međuvremenu se na balkonu stana koji gleda na prolaz N. Fallera pojavila gospođa koja zbog dima i plamena nije mogla izaći kroz stubište. Odmah smo prionuli spašavanju uz pomoć ljestve prislanjače te smo gospođu i psa spasili iz goruće zgrade. U trenutku izbijanja požara u zgradi na prvom katu u ukupno tri stana je bilo 7 ljudi i svi su uspjeli izaći na vrijeme osim gospođe koju smo spašavali. Požar koji je nastao u jednom od tri stana vrlo brzo je lokaliziran za što je utrošeno oko 500 l vode. Spriječeno je daljnje širenje požara na krovište i ostale stanove. Požarom je kompletno uništeno 15m2 jednog od tri stana , dok su ostala dva stana i cijeli kat zadimljeni i začađeni. Nakon provjetravanja kompletnog kata, detaljne provjere i otklanjanja mogućnosti za ponavljanje požara, vratili smo se u postrojbu. Do jutra su na dežurstvu i osiguranju požarište ostali djelatnici PP Varaždin.

Posted on 24 11 2015 by JVP VARAŽDIN
Vatrodojava - Izvid

Dana, 11.11.2015. izašli smo na intervenciju po vatodojavi iz Hermes Internationala, Vilka Novaka, Sračinec. Dolaskom na mjesto i pregledom objekta sa odgovornom osobom, utvrdili smo da je dojava lažna, te se vratili u postrojbu.

Posted on 11 11 2015 by JVP VARAŽDIN
Tehnička intervencija – nalet vlaka na osobno vozilo
Dana 09.11.2015. g. izašli smo na tehničku intervenciju naleta vlaka na osobno vozilo na pružnom prijelazu u Zbelavi. Osoba je prethodno izvučena iz vozila od strane djelatnika hitne , a naša se intervencija sastojala u odvajanju vozila od vlaka.
Posted on 10 11 2015 by JVP VARAŽDIN
Vatrodojava - izvid
Dana 09.11.2015. g. izašli smo na intervenciju po vatrodojavi iz Centra Tomislav Špoljar u Križanićevoj ulici u Varaždinu. Dolaskom na mjesto, te pregledom prostorija sa odgovornom osobom, utvrdili smo da je dojava lažna.
Posted on 10 11 2015 by JVP VARAŽDIN

<< Previous 1 Next >>

Powered by CuteNews

Članovi natjecateljske desetine posjetili spomen područje Vukovar

Prilikom sudjelovanja na posljednjem kolu Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice koje je održano 12. 09. 2015. godine u Đakovu, članovi natjecateljske desetine Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina vrijeme prije nastupa na natjecanju iskoristili su za posjet  Vukovaru.  Posjetili su: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, arheološko nalazište Vučedol, Centar Domovinskog rata i Križ na ušću Vuke u Dunav. Na Ovčari, groblju i kod križa zapaljene su svijeće u spomen na žrtve Vukovara. Boravak u Vukovaru iskorišten je i za kratak razgled gradskog središta. Fotografije pogledajte u Galeriji 

 

 

 

Video